Å skape kos med matbordet

Det er et sterkt fokus på sunne matvaner, helse og en sunn vekt i samfunnet i dag. Dette er et resultat, mener jeg, av at folk spiser for mye fast-food i alle mulige varianter. Så jeg er en av de som prøver å introdusere mer kos i forbindelse med maten og da mener jeg bare ikke selve maten. Det er så mye mer som skaper kos ved matbordet enn bare maten som serveres.

Å slanke seg

Mange tror at slankepresset kun eksisterer for kvinner, men også menn rammes av dette. Klesindustrien, for menn og kvinner, lager klær som passer en viss kroppstype og dette er en rimelig tynn kroppstype. Derfor ønsker mange å slanke seg, så de kan bruke favorittbuksen igjen eller så de kan handle i akkurat de butikkene de liker.mat

Dessverre så er det også mange som også blir presset av familie, kjærester og andre som ønsker at de skal passe inn i et vist image. De som tilhører denne siste kategorien sliter gjerne mye mer med å nå sine mål. Det er forskjellen mellom å spille joker spill for moro skyld eller å spille fordi man trenger penger.

Alle har en mening om andres kroppsfasong

Det er motivasjonen som avgjør om man lykkes eller ikke med slanking, i likhet med mye annet i livet. En ekstern motivasjon, altså et press utenfra, er vanskelig å opprettholde over tid. Spesielt hvis det er et negativt press i form av ”du er for feit”. De aller fleste som sliter med overvekt er fullstendig klar over dette.

Både menn og kvinner som sliter med overvekt vil få dette påpekt jevnlig. Det er mange av dem som ikke kan handle klær i vanlige klesbutikker. De må gå i spesielle butikker som fører større klestørrelser. I tillegg så merker de det når de skal sette seg ned på spisteder, i flyseter og andre steder.

Det er også mange som opplever at fremmede kommenterer kroppen deres, spisevanene og annet uten å kjenne dem. Dette kan skje også for svært tynne personer.

Mat er ingen fiende

Takket være alle som kommenterer andres kropp, så er det mange som sakte begynner å utvikle et dårlig forhold til mat. Maten blir en fiende som ødelegger for deg og dermed er det mange som begynner å spise i skjul. Ved å spise i skjul så forsterkes følelsen av at mat er noe negativt, noe som må unngås.mat

Dette er litt den samme følelsen som alkoholikere har. De fristes stadig til å ta en slurk, men hvis de bare tar en liten slurk så er det vanskelig å stoppe. Det samme skjer med mat, bare at det ikke er en opsjon å stoppe å spise. Alle må spise for å leve og da kan det bli vanskelig å bare ta noen få biter.

Denne holdningen er det jeg ønsker å motvirke fordi det, mener jeg, skaper problemer uten å løse dem.

Å snu forholdet til mat

Jeg ønsker å påvirke folks holdning til mat. Mat skal ikke være noe negativt, uansett din personlige vekt. Det skal være en naturlig del av å ha det koselig, uten det blir en nødvendighet her eller. Det må skapes en balanse og den må begynne med at man ser på mat som en nødvendig og en positiv ting, ikke noe man misliker eller hater.

Link: folks holdning til mat-> http://www.side2.no/foreldre/1-av-3-foreldre-snakker-negativt-om-mat-foran-sine-barn/3423159250.html

Bilder fra – https://www.matprat.no/matnyttig/nyttig-for-familien/lage-mat-sammen/ og http://a-mat.no/